Svensk ehandel under tillväxt

Allt sedan internet blev tillgängligt för vanligt folk, är ehandel ett fenomen som haft stor progression. Det började med mindre butiker i sann postorderstil men blev snart det vi idag känner igen som webbutiker. En av pionjärerna för den breda massan är Daniel Mühlbach som satt hela nationen på kartan i och med sitt engagemang med bolag som Lensway och Footway. Det senare växte snabbt och dominerar marknaden på flera områden. Företaget som bara funnits i några år, omsätter redan stora belopp och har nu gått ut på en internationell marknad. Man kan från Footways håll redan stoltsera med att vara en av de största i Skandinavien. Om något år kanske denna räckvidd växt markant.

Service som nyckelord

Någonting som visat sig ha inneburit stor succé för verksamheten är att servicefaktorn fått stort utrymme. Även om man handlar via nätet, är det samma mekanismer som när man går till en vanlig butik. Man vill göra fynd, få bekräftelse på sina val och en bra hantering. Daniel Mühlbach har varit involverad i alla steg av processen och har i dagsläget en logistik som ger kunder rekordsnabb leverans och trevlig kontakt mailledes. Skulle någonting bli fel, finns en kundservice som hjälper till att få allting rätt igen. Detta är någonting som av många rankas högre än billiga priser. Man vill ha kvalitet inte bara när det gäller varorna utan också i fråga om kontakt.

Sortiment

De stora varulagren i Stockholm har det mesta inom skomode och allt fler modeller köps in regelbundet. För att hitta senaste modellerna är det därför inte längre nödvändigt att gå till de internationella webbutikerna utomlands. Det går lika bra att beställa inom Sverige!

Företaget har väckt en hel del uppmärksamhet inte minst för de uppköp av företag de gjort längs vägen. Både Heppo och Brandos har förvärvats vilket bidragit till en allt snabbare tillväxttakt för verksamheten som de flesta nu känner igen. Ser man till de webbaserade företag som utgår från Sverige är det få som har den frekvens i media som Footway har. För ytterligare om Daniel Mühlbach och hans verksamhet är detta en intressant artikel.