Rätt klädd på sportlovet

Du vet hur det är: Barnen vill ha det de vill ha, och de väljer sina kläder med tanke på de glada färgerna och mönstren. Funktion tänker de inte ens på. Men du som förälder har ansvaret att se till att dina barn alltid är rätt klädda – så att de kan ha roligt, röra sig fritt och slippa frysa. Detta är extra viktigt under vintermånaderna då det kan vara farligt att vara ute utan rätt plagg på sig. För att underlätta klädköpet för dig och göra det mer spännande för dina barn finns det så kallade funktionskläder, som vinterjackor och täckbyxor för barn, vars design har finslipats för att vara så praktisk som möjligt, samtidigt som de kommer i färgglada mönster som garanterat kommer att göra påklädningsstunden roligare för barnen och betydligt lättare för dig.

Du behöver inte kompromissa

”Snälla du, klä på dig ordentligt nu, annars kommer vi för sent!” Förtvivlade och överstressade föräldrar har nog sagt liknande saker till sina barn oftare än de kan komma ihåg. Och sanningen är ju att när vintermånaderna rullar runt och det blir dags att ha lager på lager, blir det ännu jobbigare för barnen att orka klä på sig ordentligt. Det går lättare om de gillar plaggen och längtar efter att få bära dem – men många av de färgglada plagg som barn tycker så mycket om håller helt enkelt inte måttet när det gäller värme, vindskydd eller ens rörelsefrihet. Du ska inte kompromissa – det är oansvarigt att köpa dåliga kläder bara för att slippa bråket, och det finns ingen orsak att köpa tråkiga kläder i den goa värmens namn.

Funktionskläder: Plagg som håller måttet

Vinterjackor och täckbyxor för barn är specialdesignade plagg som ska fylla alla behov: de kommer i roliga och färgglada mönster som barnen gillar (och som syns i vintermörkret så att föräldrar och lärare kan hålla koll på ungarna utan att avbryta leken), och de skyddar mot regn och vind, kyla och frost. Välj ett par täckbyxor i hängselform: denna design håller värmen bättre, och fotbanden vid benslutet förhindrar att kylan tränger in genom att hålla byxbenet på plats. På så sätt kan ditt barn leka ute i alla väder och skapa mysiga minnen som räcker hela livet ut. Vill du känna dig extra säker på att du väljer rätt plagg kan du läsa recensioner och rekommendationer från experter vid köp av utekläder.