Börja åka snowboard

Att åka snowboard är kanske en av de roligaste aktiviteterna att syssla med när man är utomhus. Åker man snabbt och på hopp är det nervkittlande och en stark adrenalininjektion – åker man långsamt i pudersnö är det sätt att bli ett med naturen på ett behagligt och lugnt sätt. Alla snowboardåkare är olika, men gemensamt för dem alla är att de kan ha nytta av dessa tips:

Bär säker utrustning

De personer i vuxen ålder som ska börja åka snowboard bör ha skyddande utrustning, då en hel del vurpor med största sannolikhet kommer ske i början. Ett bra tips är speciella shorts med plattor som skyddar lår, rumpa och höfter. Dessa plattor kan (beroende på modell) också plockas bort när man känner att man börjar bli bättre.
Ett annat bra skydd att ha (förutom hjälm såklart) är en ryggplatta. Ryggen är som bekant ett område som ifall det skadas kan innebära allvarliga och i värsta fall permanenta skador.

Håll dig till pudret

Som snowboardåkare är man väldigt känslig för isigt underlag, men kan desto mer njuta av fint pudersnö. Åker man i högt pudersnö och gör fina svängar känns det nästan som att man surfar. Vid vurpor (som händer alla i början) gör det dessutom inte lika ont när man träffar marken.
Att hålla sig till pudret bidrar också till mer spännande åkning. Eftersom de flesta åkare följer varandras spår, kan man hitta nya leder och nedfarter genom att åka där pudret finns. Man tas osökt också till nya terränger. Nya terränger kan kännas läskigt början, men medför snabba framsteg på brädan.
Försök alltid att hålla blicken fäst dit du vill åka. Det här är särskilt viktigt i början.