Trimkit – enklaste sättet att trimma moped

För att trimma moped på bästa sätt är det viktigt att alla delar är kompatibla. Det kanske inte räcker med att byta cylinder när begränsningarna sitter på andra ställen. Enklaste sättet att skapa en effektiv trimning är därför att köpa ett färdigt trimkit. Ett kit där alla delarna tillsammans hjälper till att höja mopedens prestanda. Hos Trimbutiken.se är följande tre trimkit mest populära och speglar tydligt vad dessa kit kan innehålla för delar för att det ska bli möjligt att kunna trimma moped.

  • Sachs 60 cc
  • Honda MT5 70cc
  • Honda Äkta Mikuni VM20-273
  • Puch Maxi 70cc

Sachs 60 cc

Sachs 60 cc är den ”starkaste cylindern” enligt återförsäljaren. Ett komplett sätt att trimma moped för de som vill ha det senaste på marknaden. Det som ingår är bland annat 1 st 60 cc cylinder, kolvringar, bultar, ljuddämpare, krök m.m. Ett av de mest sålda trimkiten tack vare dess imponerande effekt.

Honda MT5 70cc

Honda MT5 är minst sagt en klassisk mopedmodell som uppskattas i flera åldrar. Här ges ett komplett trimkit som innebär en hastighet av 80 – 90 km/h. Det kan exempelvis vara ett alternativ för de som vill ”förvandla” sin moped till en lätt motorcykel. Detta genom att höja kapaciteten och hastigheten. Här är det viktigt att komma ihåg att dessa hastigheter inte är tillåtna om mopeden körs i trafik. Omregistrering eller körning inom inhägnat område är två lösningar.

Honda Äkta Mikuni VM20-273

Ett kit för dig med Honda MT 50 där äkta delar är viktigt. Bland annat ingår avgassystem, cylinder, förgaskit, tändstift, munstycke och ljuddämpare. Det som skiljer detta kit mot liknande är att en äkta Mikuni förgasare ingår. Ger en ”knatte cross känsla” och en hastighet, i likhet med kitten ovan, på 80 – 90 km/h.

Puch Maxi 70cc

Mopedmärket Puch är, i likhet med Yamaha, ett känt och etablerat märke. Det innebär även att det är relativt lätt att trimma en sådan moped då utbudet av trimdelar är stort. Denna trimsats kostar ca 2500 kr och innefattar i stort sett samma som delar som satserna ovan. Detta med bland annat topplock, cylinder, framdrev och luftfilter.

Trimma moped – Att tänka på

  • Försäkringen – Gäller enbart om mopeden håller sig inom regler för moped
  • Helheten – En del kan göra viss skillnad men med kit skapas helhetsskillnad
  • Säkerheten – Med högre hastighet krävs högre säkerhetstänk