Vad är en kickoff och vad erbjuds i Stockholm?

Vad är en kickoff och vad erbjuds i Stockholm?

Frågor och svar om Kickoff samt utbudet i Stockholm.

Vad är en kickoff?

Enligt Wikipedia är en kickoff en ”inledning på en aktivitet”. Det förknippas ofta med ett företag men kan även genomföras av organisationer och föreningar. En tydlig start på ett projekt, en säsong eller en försäljningsperiod.

Vad är målet?

Ofta finns flera mål med att genomföra en kickoff.

  • Tydlig målbild

Inför ett projekt eller en försäljningssäsong är det viktigt att sätta upp tydliga mål – men även att alla är helt införstådda med målen och hur dessa ska nås. Generellt är detta en av de affärsmässiga punkterna som tas upp på en kickoff.

  • Teamkänsla

En kickoff innefattar vanligtvis en aktivitet med målet att föra samman gruppen. Det kan vara allt från en höghöjdsbana till att gå på restaurang tillsammans. Vilken aktivitet som väljs beror främst på om teammedlemmarna känner varandra sedan tidigare, gruppdynamiken och medlemmarnas möjligheter att utföra vissa aktiviteter. Det absolut viktigaste är att inte någon ställs utanför. Väljs bergsklättring kanske vissa inte vågar eller har de fysiska möjligheterna.

Vad erbjuds inom kickoff i Stockholm?

I stort sett vad som helst kan bokas för en kickoff i Stockholm. Stillsamt eller fartfyllt? Teambuildning eller enskilda aktiviteter? Promenad eller stillasittande? Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. En fördel är att anlita ett bokningsföretag i Stockholm som därmed kan skapa en komplett lösning helt utifrån kundens önskemål.

  • Aktivitet – Bokningsföretaget tar fram ett par aktiviteter i Stockholm som passar kundens profil gällande önskemål. Dessa företag har samarbete med en rad olika upplevelseföretag vilket gör att utbudet är stort.
  • Boende – Hotell, vandrarhem eller bo på båt? Även här finns ett stort utbud och enkelhet att låta någon annan välja och boka.
  • Resan – En del bokningsföretag kan även ordna med resan till och från Stockholm för de som kommer hit enbart över en eller ett par dagar. Därmed behöver inte kunden lägga egen tid på att söka biljetter, kontrollera anslutningar och ligga ute med pengar. Istället kommer allt på en och samma faktura efteråt.
  • Konferens – En kickoff har vanligtvis något inslag av konferens eller utbildning. För detta krävs utbildningslokaler som även detta kan bokas i förväg.

Kom ihåg att boka in kickoff lång tid i förväg. Det underlättar för de anställda att kunna boka in det i sina kalendrar samtidigt som det är lättare att få önskat boende och aktivitet.