Kärt barn har många namn

Nätbingo, kobingo eller Bingolotto. Det sägs att kärt barn har många namn och det stämmer väl in på det klassiska spelet bingo. Bingo är ett slumpens spel som sedan länge fascinerar och engagerar spelare i alla åldrar. Kanske är det spelets okomplicerade upplägg utan krav på taktik och strategi som lockar. Spelet går mycket enkelt ut på att kryssa i nummer på en bricka allteftersom dessa slumpvalda nummer ropas upp. Spelet förekommer i olika former och du kan välja att antingen spela hemma i TV-soffan, besöka en bingohall eller testa bingo på nätet. I det senare fallet behöver du endast ha en smart mobil, surfplatta eller dator tillgänglig som är uppkopplad till nätet. Med andra ord kan du spela bingo oavsett tid på dygnet eller plats på jorden.

Bingo åt alla

Bingo finns i många olika slags spelvarianter. Det bingospel som antagligen flest känner till i Sverige kallas för ”skandinavisk bingo” och kännetecknas av att en bricka innehåller 75 nummer. Hur du vinner i skandinavisk bingo beror på vilken slags variant du spelar. I klassisk stil handlar det oftast om att lyckas kryssa fem nummer i rad vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Vanligt förekommande är också mönsterbingo där, precis som namnet antyder, det handlar om att lyckas kryssa i de förmarkerade rutorna som bildar olika slags mönster som till exempel bokstäver eller andra symboler. Genom att det idag även går att spela bingo på nätet har utbudet av bingospel vuxit sig stort. Med största sannolikhet finns det därför ett bingospel för allas smaker.

Spela med gamla & nya vänner

Kanske har du passerat en bingohall men inte riktigt vågat dig dit. Det är kanske dags att tänka om, särskilt om du önskar träffa nya vänner. Bingo är inte bara ett enkelt spel utan också ett mycket socialt spel som samlar människor från många håll. Spelbolagen har tagit fasta på detta och satsar stort på sociala funktioner knutna till bingo på nätet. För dig som bor långt borta från bingohallar, eller som kanske tröttnat på ensamheten i TV-soffan, kan bingo online vara nästa steg.