Visa vem du är med rätt profil

Visa vem du är med rätt profil

Profilprodukter används allt mer i dagens moderna marknadsföring. Tanken är att profilprodukter kan hjälpa ett företag att etablera en bättre och djupare relation med sina kunder. Det är ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till ett stort antal människor under en längre tid och man kan i stort sett använda vilken produkt som helst.

Vad är en profilprodukt? 

Undersökningar visar att flera miljarder kronor investeras varje år i profilprodukter som i ett led att få fler kunder, belöna befintliga kunder eller ge presenter åt medarbetare. En profilprodukt är helt enkelt en produkt med en logotyp som kännetecknar ett speciellt företag. Det kan också vara en slogan eller en bild som är starkt förknippat med ditt företag. Profilprodukter hjälper företag att synas på en större yta.

Vanliga profilprodukter 

Nästan alla produkter kan användas som profilprodukter men några typer av produkter är vanligare. Reklampennor anses av många som den perfekta profilprodukten. Pennor är något som vi alla använder och nästan alla har en ”reklampenna” hemma på skrivbordet. På senare tid har också USB-minnen dykt upp som en profilprodukt, de har ofta en ganska ung målgrupp. Kläder kan också användas som en profilprodukt. Då är det ofta en viss typ av kläder som någon som jobbar på ett speciellt företag får ha på sig eller t-shirtar som någon delar ut. Några andra klassiska profilprodukter är tändare och godis som är enkelt att dela ut till många människor samtidigt.

När kan man använda dem? 

Det finns många olika tillfällen när man kan använda profilprodukter. Mässor, stora event, festivaler och sporthändelser som till exempel fotbolls-VM är perfekta tillfällen  att dela ut profilprodukter. Du kommer garanterat få möjlighet att dela ut din produkt till många olika personer. En del företag använder sig av personlig reklampost för att dela ut sina profilprodukter. Profilprodukter kan också användas som en liten present till medarbetare eller affärspartners.

Vilka fördelar finns med profilprodukter? 

Forskning visar att profilprodukter är mycket effektiva. De är omtyckta av under och medarbetare till skillnad från till exempel TV-reklam som ofta anses som störande. En tryckt profilprodukt som till exempel en t-shirt eller en penna sprider ditt företags logo till ett stort antal kunder eftersom de ofta används i vardagen. Pennor, golfbollar och USB-minnen har en lång livstid och därför även en långvarig reklameffekt.

I motsats till radio-, tidning- och TV-reklam så erbjuder profilprodukter en taktil dimension, man kan röra och ta på produkterna och på så sätt förstärks igenkänningen.